Säkerhetsråd

Säkerhetsanvisning & Rekommendation

Ett babynest är en fantastisk produkt för att ge barnet en trygg plats att vila och sova i. Vi har skapat en trygg och stabil produkt som är lika trygg och säker för barnet som för föräldrarna. Som med andra barnprodukter går alltid säkerheten först och nedan har vi sammanställt det du bör tänka på vid användandet av ett babynest.

Vi har blandat våra bästa tips tillsammans med rekommendationer från bland annat socialstyrelsens sovråd för bebisar.Ett spädbarn ska aldrig lämnas ensam utan tillsyn. Rekommendationen är att barnen ska sova på rygg med fria luftvägar. Om ni väljer att sova med barnet i er säng, placera babynestet i höjd med ert huvud för att minimera risken att barnet kommer i kläm. Socialstyrelsen rekommenderar även att man i så fall inte använder ett tjockt täcke och kuddar som kan täcka barnets luftvägar.
 
Placera inte babynestet på höga eller ostadiga platser där det finns fallrisk och bär inte barnet i babynestet. Av säkerhetsskäl har vi valt bort handtag och längden på snöret i bakre änden av nestet är inom konsumentverkets rekommendationer, för att minimera eventuell risk för att barnet ska kunna trassla sig in i snöret. Skulle du känna dig osäker över något så är det bara att höra dig till oss, vi svarar gladeligen på dina frågor!