Köp- och leveransvillkor

VILLKOR

LÄGGA MÄRKE TILL

Om du är under 18 måste du ha en juridisk vårdares tillstånd att handla hos oss.
När man handlar via Internet gäller lagen om konsumentköp och distansavtal.Detta team skyddar dig som konsument när du köper på distans.Läs mer på Konsumentverket.

Allt bedrägeri som försöks av polisen och vi förbehåller oss rätten att avbryta ett köp om bedrägeri misstänks.
Alla priser på babynestbutiken.se är inklusive 25% moms och anges i svenska kronor (SEK) som standard. Butikens priser gäller om inget annat avtal ingås. Butikens priser gäller om inget annat avtal ingås. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående meddelande, beroende på valutakurser, portokostnader, omkostnader etc.

ORDERBEKRÄFTELSE

När du har slutfört ditt köp skickar vi en orderbekräftelse till din e-post.Om du vill ändra din beställning på något sätt ska du kontakta oss genom att svara på orderbekräftelsemeddelandet så snart som möjligt.

När din beställning är packad och skickad för leverans, kommer du att få ett ytterligare e-postmeddelande om att leveransen är på väg till dig.

BETALNING

Vi använder Klarna som erbjuder flera betalningsmetoder genom Klarna Utcheckning, läs mer nedan.

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer, Klarna eller en av Klarnas partner är den som hanterar betalningstransaktionen medan köpet av produkten sker direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor bör därför riktas direkt till butiken via kontaktsidan.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. För kompletta villkor om vad som gäller med Klarna som betallösning kan detta läsas via denna länk.
Observera att samtliga frågor kring t.ex. fakturor, kortköp och liknande som har betalats genom Klarna Checkout ska tas med Klarna.

Svenskregistrerade företag betalar också genom Klarna Checkout genom att välja Företag istället för Privatperson, betalningsvillkoren är faktura eller kortbetalning.

Privatpersoner i Norge, Danmark och Finland betalar också sitt köp genom Klarna med samma betalalternativ som finns tillgängliga för privatpersoner i Sverige.

Privatpersoner i Danmark betalar med faktura eller delbetalning genom Klarna.
Företagskunder i Norge, Danmark eller Finland kan kontakta oss så kan vi även leverera till er.
All försäljning till Norge sker exkl. svensk moms.

FRAKT & LEVERANS

Vi tillämpar enhetsfrakt på babynestbutiken.se

Du som kund i Sverige betalar ingen fraktkostnad då samtliga produkter skickas fraktfritt till hela Sverige. Fraktfritt gäller endast för kunder och leverans i Sverige. Övriga länder gäller separata frakt- och leveransvillkor.

Normalt skickar vi samtliga paket inom Sverige med PostNord Mypack Collect (privatpersoner). och PostNord Parcel (företag). Vi förbehåller oss rätten att använda DHL som transportör vid onormalt tunga paket eller pallar. Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar inom Sverigeoch 3-6 arbetsdagar till övriga länder i Norden efter att vi har lämnat in paketet för leverans. Samtliga försändelser till Danmark, Norge och Finland skickas med Bring. Leveranstiden är beroende av vikt och vart mottagaren bor. Vi reserverar oss för en förlängd leveranstid vid högsäsong.

PostNord Varubrev delas normalt ut i din brevlåda, om försändelsen ej får plats lämnas de vidare till ett postombud för uthämtning. Har du fyllt i mobilnummer vid beställning så får du normalt en SMS-avisering när paketet är på väg och/eller när det har kommit till ett postombud. I övriga fall kommer aviseringen via mejl eller brev.
Privatpersoner i Norge kan bli debiterade tull och moms-avgifter utöver orderkostnaden i samband med import till Norge. Denna eventuella avgift ska du som mottagare av paketet betala.

Vissa produkter har längre leveranstider och är då angivet som t.ex. “3-8 dagars leveranstid”, denna tiden tar det oftast om en produkt ligger i externt lager hos en av våra leverantörer. Vi vill informera dig som kund om att det kan ta ännu längre tid på grund av våra leverantörers fraktsätt vilka vi ej kan styra över. Leveranstiden avser arbetsdagar, ej lördag, söndag och övriga helgdagar.

I de fall där endast en del av din beställning finns i vårt lager inväntar vi till alla produkter kan skickas samtidigt, om inget annat anges eller önskas av dig som kund.
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till berörd transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket!

Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Har du lagt en order och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till oss (14-30 dagar beroende på om det är brev eller paket), så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av produkterna.

REKLAMATION

Vi kontrollerar alltid produkterna så mycket som det är möjligt före leverans. Skulle det vara något fel på din produkt, kontakta oss på info@babynestbutiken.se inom 14 dagar efter att du har mottagit din beställning så löser vi det.

ÅNGERRÄTT & RETUR

Om du inte är nöjd med din order av någon anledning har du full ångerrätt, returrätt eller bytesrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit din order. Produkten får ej vara använt. Produkten som ligger i förpackning ska givetvis vara obrutna. Produkten ska vara i samma skick som när den lämnade oss annars gäller inte ångerrätten.

Vid nyttjande av ångerrätten står du som kund för returportot, samt ansvaret för att returen kommer tillbaka till oss. Vid saknad av skickad retur får du som kund stå för förlorad produkt (du betalar produktens värde).
Om du har betalt din order innan retur återbetalas pengarna, inklusive eventuell fraktkostnad om hela ordern returneras och byte ej sker. Om du har betalt via Klarna så är det Klarna som sköter återbetalningen till dig. Har du lagt din order via mejl eller telefon så återbetalar vi pengarna till dig inom 30 dagar efter att du har återkommit med bankkonto inkl. clearingnummer, bankgiro eller postgiro.

För att returnera hela din order eller delar av den så ska du fylla i returformuläret som du hittar på vår hemsida under kundservice alternativt att du skickar ett mail till oss på info@babynestbutiken.se

Returadress:

H. Reda AB
Rostagatan 6

703 43 Örebro

Returer som skickas till annan adress anses inte som giltiga och godkänns därmed inte.

FORCE MAJEURE

H. Reda AB är befriade från påföljd av underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriade omständigheter enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriade omständigheter skall anses bland annat myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.

I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER OCH GDPR

INFORMATION

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag att gälla som heter GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla. Denna lag ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PUL) som har funnits i Sverige sedan 1988. GDPR är en gemensam lag som gör att samma regler gäller i hela Europa. Enligt GDPR måste alla handlare, organisationer och företag ha ett större ansvar vad det gäller hanteringen av kunduppgifter och personuppgifter. Läs mer hos Datainspektionen.

H. Reda AB är ansvarig för de personuppgifter som du lämnar till oss som kund och hur dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina köp, men även i marknadsföringssyfte om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Vi lämnar ej ut personuppgifter så som namn, adress, mobilnummer, mejladress eller andra kunduppgifter som kan anses som en personuppgift till tredje part annat än i de fall som nämns nedan.

VAD LÄMNAR VI UT TILL TREDJE PART OCH VARFÖR?

När du genomför ett köp i vår nätbutik så använder vi oss av Klarna Bank AB som betallösning, de uppgifter (personnummer/organisationsnummer, namn, adress, mejladress, telefonnummer/mobilnummer och betalsätt) som du fyller i vid samband med att köpet slutförs skickas till Klarna Bank AB, även ursprungsinformation som t.ex. ip-adress loggas och skickas till dem.
Vi lämnar ut för- och efternamn, adress och telefonnummer/mobilnummer eller mejladress om telefonnummer/mobilnummer saknas till Unifaun (för bokning och utskrift av fraktetiketter), PostNord, DHL och Bring för att de ska kunna leverera din order.
Vi lämnar ut (om du har tackat ja till vårt nyhetsbrev) för- och efternamn samt mejladress till vår nyhetsbrevsleverantör mailshimp Detta för att kunna göra utskick med allmän produktinformation, tillfälliga kampanjer eller rabattkoder varav vissa kampanjer är inriktade på vad du har handlat av oss tidigare. Mailshimp säljer inte vidare eller använder dina personuppgifter på något annat sätt än just för utskick (som vi själva skriver) från H. Reda AB

VILKA PERSONUPPGIFTER LAGRAR VI OCH VARFÖR?

När du genomför ett köp i vår nätbutik lagrar vi ditt namn, adress, mejladress, telefonnummer/mobilnummer
och IP-adress. Om du lägger en order via telefon eller mejl så lagrar vi även ditt
personnummer/organisationsnummer för att säkerställa att betalning kommer att ske.
Ovanstående uppgifter lagras hos oss i 7 år enligt gällande bokföringslag.
Din postort och land används i vår försäljningsstatistik under 60 dagar.
Ärenden som hanteras av info@babynestbutiken.se sparas i 30 dagar, därefter raderas dem automatiskt. Detta
efter att eventuellt ärende är avslutat.

VILKA RÄTTIGHETER HAR JAG OM MINA PERSONUPPGIFTER?

Du har när som helst rätt till att raderas ur de system som är möjliga som t.ex. nyhetsbrevslistan, medan
vissa system har begränsningar som t.ex. gällande bokföringslag.
Du har rätt till ett utdrag som visar vilka personuppgifter som vi har lagrade om just dig hos oss.
Du har rätt att klaga hos en tillsynsmyndighet.
Du har rätt att få reda på vart informationen om dina personuppgifter har kommit i från om du inte har
registrerat den själv.

HUR GENOMFÖR JAG REGISTRERING/AVREGISTRERING AV NYHETSBREV, UPPFÖLJNINGSMEJL ELLER SMS-UTSKICK?

När du har klickat på “Slutför köp” så kommer du att få ge ditt samtycke genom att aktivt få välja JA eller NEJ på följande…

Min mejladress får användas som mottagare av mejl från oss för betygsättning av köpta produkter som ger en rabattkod.
Min mejladress får användas som mottagare av nyhetsbrev från oss som även kan innehålla rabattkoder eller tillfälliga kampanjer.
Mitt mobiltelefonnummer får användas som mottagare av erbjudanden (via SMS).

Du kan givetvis även avregistrera dig från vårt nyhetsbrev i samband med att du får det eller genom att meddela oss om detta.

ÖVRIGT

H. Reda AB har som företag, e-handlare och ägare till babynestbutiken.se skyldighet att se till så att dina personuppgifter behandlas och skyddas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

TVIST

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Företagsinformation

H. Reda AB
559100-7264
Rostagatan 6
703 43 Örebro